Заради медийни публикации: Съдия по случая Nexo си направи отвод. Съдията, който

...
Заради медийни публикации: Съдия по случая Nexo си направи отвод. Съдията, който
Коментари Харесай

Заради медийни публикации: Съдия по случая Nexo си направи отвод


Заради медийни изявления: Съдия по случая Nexo си направи отказ. Съдията, който трябваше да прегледа жалбите против наложените от прокуратурата парични гаранции от по 1 млн. лв. на двама от обвинените по следствието срещу криптоплатформата Nexo, си направи отказ, оповестиха от Софийския градски съд.
Причините са публикации в медиите,
които съдържат изказвания, неотговарящи на действителността и внушения по отношение на безпристрастността на съда.

По рано уеб сайтът Narod.bg написа:
„ Nexo се пробват да корумпират арбитър
от Софийския градски съд, който ще гледа през днешния ден ограниченията за неотклонение на Траян Николов, основен продуктов и действен шеф в Nexo, и Калин Методиев, съосновател и финансов шеф на платформата.

Това твърди уеб сайтът Narod.bg, базирайки се на източник в следствието.
Двамата са с наложена мярка „ парична гаранция “
от по 1 млн. лева, като наблюдаващият прокурор им даде период от 10 дни парите да бъде импортирани.

Другите двама обвинени – някогашният народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и Коста Кънчев, се търсят.

По този мотив службите за засекли слух, че имало опит от Nexo да купи съда с 1 милион лв., с цел да остави или понижи ограниченията за неотклонение на двамата “.
Предстои още през днешния ден да бъде избран нов арбитър,
 който да прегледа и да се произнесе по жалбите в закрито правосъдно съвещание. Те бяха импортирани на 20 януари.

Четирима души са с повдигнати обвинения за присъединяване в незаконна група за изпиране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и банкова активност без лиценз по отношение на следствието против криптоплатформата Nexo. На двама от тях е наложена парична гаранция от един милион лв., те апелират мярката в съда, а другите двама се търсят.
Преди дни депутатите приеха единомислещо
основаването на краткотрайна парламентарна комисия по проблема „ Nexo “. Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и Nexo Capital и обвързваните с тях лица, по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането от тях на политически партии и други юридически лица в България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР